Leef en slaap in een echte berghut

ERVAAR HET ÉCHTE HUTTENLEVEN

Wonen, wandelen en slapen in een Oostenrijkse berghut

Is een week zonder Wifi en alledaagse hectiek wel aan jou besteed!? En vind je het leuk om al wandelend de prachtige bergwereld te ontdekken? Dan is de huttenweek iets voor jou. Een week lang verblijf je samen met een kleine groep gelijkgestemden (max. 6 gasten) in een prachtige, Oostenrijkse berghut. De berghut ligt op een fantastische locatie met fenomenale uitzichten. 

Je gaat rust, ruimte en vrijheid ervaren zoals we dat in Nederland niet meer kennen. Naast het genieten van het primitieve huttenleven gaan we ook prachtige bergwandelingen maken. Het avondeten, wat we zelf gaan bereiden, zal na zo’n dag extra lekker smaken. 

berghut oostenrijk
berghut oostenrijk

HUTTENWEEK 

6 dagen, 5 nachten | Max. 6 deelnemers | € 795,- pp

Lijkt het je heerlijk om even te ontsnappen aan de Nederlandse hectiek? Weg van je baan, je sociale omgeving en alle andere prikkels? Een week in een berghut doet wonderen. Je gaat tijdens de huttenweek écht even terug naar de basis en woont zes dagen lang op een fantastische plek, met maximaal 6 gelijkgestemden. Mooie bergwandelingen vormen deze week de basis, maar daarnaast zal er ook veel ruimte zijn voor goede gesprekken, ‘eigen tijd’ en het ervaren van het ‘huttenleven’. Denk aan hout sprokkelen, kampvuur maken, houthakken e.d. 

Kortom: tijdens deze week ga je niet alleen het huttenleven ervaren, maar gaan we vanuit onze berghut ook een paar hele mooie wandelingen maken door het adembenemende landschap.

Programma deze week

Het programma van deze week is nog in ontwikkeling. Je kunt er wel op rekenen dat we een paar hele mooie bergtochten gaan maken! De omgeving leent zich daar uitstekend voor.

Reisdetails

Niveau van de hikes
Een goede basisconditie is vereist. We gaan flink veel wandelmeters én hoogtemeters maken. 

Begeleiding
Deze week is de begeleiding in handen van Hinke en mij. De wandelingen worden gegidst door mij (Martin) – gediplomeerd bergwandelgids.

Deelnemers
Er is deze week plaats voor maximaal 6 deelnemers. Leeftijd: 25-50 jaar.

Inbegrepen
– 5x overnachting in de berghut
– 5x ontbijt, lunch en diner (wordt vooraf ingekocht of ter plaatse)
– begeleiding door gediplomeerd bergwandelgids
– Digitaal fotoalbum van deze week

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– snacks/drankjes (wij zorgen voor het ontbijt, lunch en diner incl. water, thee en koffie). Al het andere, qua drankjes en snacks is voor eigen rekening en kunnen we evt. in het dal, voor aanvang van de week, nog kopen. 
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Verzekering

Reisverzekering
Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Belangrijk daarbij is dat je even checkt of het bergsportrisico en/of eventuele bergreddingskosten worden gedekt. Dit is essentieel. Kijk dus even goed naar je polisvoorwaarden.

Nog geen verzekering?
De NKBV (Nederlandse Klim- en bergsportvereniging) heeft een passende reisverzekering. Ook steun je hiermee het onderhoud van berghutten en paden in de Alpen. Een mooie win-win!

Annuleringsvoorwaarden

 • Tot twee maanden voor vertrek = gratis
 • Van 2 maanden tot 30 dagen voor vertrek = 10% van de reissom
 • Van 30 dagen voor vertrek tot 14 dagen voor vertrek = 50% van de reissom
 • Van 14 dagen voor vertrek tot vertrekdatum = 100% van de reissom

 

 

 

Beschikbare data

Data worden binnenkort gepubliceerd (afhankelijk van ontwikkeling Coronavirus)

Tocht op aanvraag / eigen datum
Heb je zelf een groepje berggeiten gevonden waarmee je een standplaatshike wilt maken? Maar wil je op een specifieke datum naar de bergen én kun je daar wat hulp bij gebruiken? Vraag mij naar de mogelijkheden. 

 

VOOR WIE

Bergliefhebbers van 25 tot 50 jaar 

Je houdt van de bergen én je wilt er even helemaal tussenuit? Maar je vindt het niet gezellig of juist spannend om alleen te gaan? Dan is deze huttenweek een uitstekende keuze.

Je gaat een week lang onthaasten met een kleine groep gelijkgestemden. We gaan ‘back-to-basic’, maar wel met een goed bed! Hou je van wandelen? Dan zit je hier helemaal goed. Waan je tijdens de mooie dagtochten ver weg van de bewoonde wereld en de alledaagse stress. Ik, Martin, ben jouw gids en zorg voor verantwoorde en veilige tochten. Ook neem ik je alle route- en navigatiestress uit handen. Jij hoeft er alleen maar te zijn, te wandelen en te genieten! Kortom: 

 • Je bent tussen de 25 en 50 jaar
 • Je bent een berg- / natuurliefhebber
 • Het lijkt je leuk om nieuwe plekken te ontdekken
 • En nieuwe mensen te leren kennen
 • Maar bovenal wil je even helemaal ontspannen..

jouw verblijf

Authentieke berghut in Lienz

De berghut waar je deze week verblijft staat in de Lienzer Dolomiten. Een machtig indrukwekkend berglandschap. De hut ligt op 1600 meter hoogte en we kunnen er niet met de auto komen. Dat betekent dat we al wandelend naar onze hut gaan:-)

Daarnaast heeft de hut:

 • 6 slaapkamers (tweepersoonskamers)
 • Een stube met heerlijke houtkachel
 • Een houtgestookt gasstel, maar er kan ook op gas gekookt worden
 • Warm water en zonnepaneelstroom (voldoende, maar beperkt gebruik)
 • Een eigen zwemvijver voor de deur
 • Een geweldig terras met tuinmeubelen, vuurplek en grill!
berghut oostenrijk

ben jij altijd druk? ervaar je stress? ik herken het…

Ervaar rust, ruimte en vrijheid in de bergen

Dertigers, veertigers… we worden ook wel de ‘druktemakers’ genoemd. En ja, we hebben het ook overal ‘druk’ mee. Het is ook niet gek eigenlijk, want we hebben nogal wat keuzes te maken. Is dit wel mijn droombaan? Is deze relatie het nu echt? Wil ik een huis kopen of wacht ik nog even? En heb je een relatie… kinderen ja of nee?

Ik herken deze gedachten wel. Ik ben 35 jaar en zit er middenin. Keuzes en daarmee ook stress. Maar ik wil het graag anders doen. Ik heb jaren in de bergen gewoond en ervaren hoe ontspannend en rustgevend de bergen kunnen zijn. Ik kon daar, in dat geweldige landschap, helemaal afkoppelen. En dat afkoppelen, dat onthaasten, dat gun ik jou ook! Daarom deze huttenweek. Ik hoop jou binnenkort te ontmoeten.

de 3 beloftes van de huttenweek

1: Onthaasten

Kijk jij er ook naar uit? Even onthaasten? Even een paar dagen weg van je drukke bestaan In Nederland?

De huttenweken van TopTijd vinden plaats in een prachtig berglandschap. Daar waar druk niet lijkt te bestaan. In een adembenemend decor van besneeuwde bergtoppen, tussen rinkelende koeienbellen en met de geur van versgebakken apfelstrudel in je neus vergeet je werkelijk alles. Na een weekje in de bergen kom je ‘zen’ terug, beloofd!

2: Ontdekken

Ontdekken zit in ons bloed, alleen doen we het te weinig. Want als kind beleefde je grootse avonturen, en nu?

In de bergen kun je weer even kind zijn. Je gaat mooie dingen beleven, herinneringen maken én gave dingen ontdekken. Denk aan een grote waterval na een haakse bocht, een grote kudde koeien die onze weg verspert of een verrassend mooie berghut…De huttenweek zit bomvol mooie ontdekkingen. Durf jij het aan? 

 

3: Ontmoeten

Gelijkgestemden ontmoeten, het lijkt zo simpel, maar dat is het niet. We komen elkaar maar weinig tegen.

TopTijd faciliteert ‘ontmoetingen’ tijdens deze huttenweek. Want er is niks leuker dan samen met een groep gelijkgestemden herinneringen maken. Ben jij  bergliefhebber, tussen de 25 en 50 jaar en vind je het leuk om mensen te ontmoeten? Dan pas jij zeker in het profiel van TopTijd Outdoor. Hopelijk zien we elkaar snel. 

 

gasten vertellen…

Reviews over mij en mijn werk als bergwandelgids

Wat heeft Oostenrijk mij als land verrast! Twee jaar geleden had je mij niet hoeven vertellen dat bergwandelingen zo vet kunnen zijn. Ik vond dat meer iets voor geitenwollensokken-types. Maar wauw, zo’n bergwandeling zit eigenlijk vol verrassingen, elk half uur krijg je een nieuw uitzicht cadeau. En dat uitzicht is adembenemend.

Jantine Dijkstra, 28 jaar (Nederland)

Betreft: bergwandeling in Rauris

Martin is spontaan, vriendelijk en heeft humor. Hij geeft goede uitleg voor vertrek en tijdens de wandeling, heeft interesse in de groep en zorgde voor een leuke, aangename start en begroeting van de dag. Ook heeft hij perfect rekening gehouden met het fysieke aspect van de groep. Er waren genoeg pauzes en iedereen werd voldoende gevraagd of alles oké was.

Sofie Mais, 35 jaar (België)

Betreft: bergwandeling in Rauris

Oprecht, enthousiast en professioneel. Dat is Martin! Hij weet iedereen op zijn gemak te stellen en je ervaart geen gevoel van tijdsdruk tijdens de wandeling. We konden dan ook volop genieten. Ook vertelt hij graag over alles wat je om je heen ziet, maar er is ook respect voor de natuur. Gewoon even stil zijn en de omgeving op je laten inwerken. Geweldig vond ik dat!

Trienke Streekstra, 32 jaar (Nederland)

Betreft: bergwandeling in Rauris

nog niet overtuigd?

5 goede argumenten voor de huttenweek

Je bent enthousiast, maar hebt ook nog twijfels. Ik geef je 5 goede argumenten om toch mee te gaan tijdens deze huttenweek… Kan ik je hier nog niet mee overtuigen? Bel, mail of app mij gerust met je vragen, dillema’s of ‘drempels’. Ik help je graag!

 1. Het leven en overnachten in een berghut is een unieke ervaring. Of je nu jong of oud bent, dit ga je nooit meer vergeten.
 2. We gaan enkele hele mooie bergwandelingen maken. En omdat we al op hoogte zijn, kun je meteen genieten van de imposante bergwereld zonder eerst het hele stuk vanuit het dal te moeten ‘klimmen’.
 3. Deze huttenweek is kleinschalig, en dat betekent dat jij alle tijd en ruimte krijgt om volledig te onthaasten. Geen druk van de groep of de gids!
 4. De begeleiding en het ‘gidsen’ is deze week in handen van Martin en Hinke, mid-dertigers, bergliefhebbers, maar bovenal enthousiast en spontaan!
 5. Je gaat deze week ervaren hoe het is om minimaal te leven, zonder alle luxe en comfort van thuis. En je zult merken dat het heerlijk is.

BOEK HIER JE huttenweek!

Je gaat het huttenleven ervaren in de Alpen!

Hieronder kun je je huttenweek boeken. Na ontvangst van je boeking ontvang je van mij een boekingsbevestiging met daarin alle noodzakelijke informatie, zoals betaling en een paklijst. Heb je nog vragen? Stel ze gerust.