Kleinschalige bergavonturen

HUTTENTOCHT

Kleinschalige huttentochten in Oostenrijk voor bergliefhebbers

Wil je graag een mooie huttentocht lopen? Een paar dagen met bepakking van hut naar hut wandelen, samen met een kleine groep gelijkgestemden? En zoek je iemand die je helpt bij de planning, organisatie en het navigeren? Ik (Martin) heb jaren ervaring in de Oostenrijkse Alpen en laat je graag op een veilige en prettige manier kennismaken met de bergen en het ‘huttenleven’.

smalle bergpaadjes
waterval

Huttentocht Beleef adembenemend Rauriserdal

3 dagen / 2 nachten
Start: Rauris
max. 6 deelnemers
€ 595,- per persoon

Rauris is een verborgen parel in Oostenrijk. Op deze huttentocht ga je kennismaken met dit unieke stukje natuurschoon. Mede omdat ik er zelf jaren heb gewoond kan ik je alle mooie plekken van dit prachtige dal laten zien.

Vanaf het daleinde, daar waar de wereld lijkt op te houden, begint onze huttentocht. We lopen door oeroude bossen en langs machtige watervallen. En wat te denken van de aanblik op een gletsjer? Deze huttentocht heeft het allemaal.

Huttentocht met kleine groep

Huttentocht Rond de betoverende Tappenkarsee

4 dagen / 3 nachten
Start: Kleinarl
max. 6 deelnemers
€ 695,- per persoon

Deze huttentocht voert je onder andere langs de Tappenkarsee, een ongekend mooi bergmeer. Er kan zelfs gezwommen worden, voor wie durft:-)

Deze huttentocht is met recht een pareltje! Prachtige bergmeren, een adembenemend berglandschap en heel veel variatie. Je zult versteld staan van de afwisseling en mooie vergezichten in dit gebied. Het is dé ultieme tocht om even helemaal af te koppelen van je dagelijkse bestaan. Weg van alle stress en hectiek. 

Genieten van het uitzicht

Huttentocht Verrassend Kleinwalsertal

4 dagen / 3 nachten
Start: Mittelberg
max. 6 deelnemers
€ 695,- per persoon

Vierdaagse huttentocht langs en over de mooiste bergtoppen van het Kleinwalsertal.

Laat je tijdens deze tocht verrassen door de adembenemende bergwereld van het Kleinwalsertal. Na elke afslag word je verrast door de schoonheid van dit gebeid. Ook de adembenemde berg, de Widderstein, komt binnen handbereik. Een plaatje! De derde dag is de langste wandeldag, maar ook zeer de moeite waard. De hutten waarin we overnachten zijn authentiek en gezellig.

Berghut Hochkönig

Huttentocht Koninklijk Hochkönig

4 dagen / 3 nachten
Start: Pfarrwerfen
max. 6 deelnemers
€ 695,- per persoon

 De Hochkönig ronde is een fantastische huttentocht voor beginnende bergwandelaars waarbij we continu worden begeleid door het indrukwekkende Hochkönig massief. Een rotsformatie om U tegen te zeggen.

Vanuit het kleine dorpje Pfarrwerfen lopen we in vier dagen langs het Hochkönig massief. We slapen in geweldige hutten en eindigen onze tocht in Maria Alm, ook een plaatje! Van het eindpunt van onze route gaan we met de bus terug naar onze startplek. 

standplaats tochten

Hiken-bergwandelen vanuit comfortabel hotel

Hiken in de bergen saai? Zeker niet! Het ‘geitenwollensokkenimago’ kan overboord! Ervaar zelf hoe geweldig het is om in de Oostenrijkse Alpen te wandelen, of hiken (nog beter;). Ik organiseer mooie standplaatstochten, waarbij we vanuit één locatie (comfortabel hotel) met een kleine groep gelijkgestemden mooie dagtochten gaan maken. De standplaatstochten zijn geschikt voor iedereen die houdt van avontuur én een beetje comfort. Hieronder het actuele aanbod.

smalle bergpaadjes
Boven de wolken

Standplaatstocht Ontdek betoverend Rauris

5 dagen / 4 nachten
Locatie: Rauris
max. 6 deelnemers

Rauris is een verborgen parel in Oostenrijk. Ik laat je op een veilige en leuke manier kennismaken met de mooie natuurschatten van dit dal, het dal waar ik drie jaar heb gewoond en gewerkt. Vanuit een comfortabel hotel gaan we bergtoppen bedwingen, lopen we langs machtige watervallen, passeren we oeroude bossen en maken we een ‘sunset-hike’. Ondertussen kunnen we ons laten verwennen door de Oostenrijkse keuken, want vele almhutten bieden heerlijke traditionele kost die je deze week absoluut geprobeerd moet hebben.

Standplaatstocht Grossarl

Binnenkort beschikbaar
5 dagen / 4 nachten
Locatie: Grossarl
max. 6 deelnemers

Grossarl staat bekend om zijn almen. Prachtig, glooiende almen met veel koeien, schapen en ander vee. Een typisch ‘Oostenrijk-plaatje’. Maar Grossarl kent ook een indrukwekkende wereld van bergtoppen, bergmeren en besneeuwde pieken. Je gaat deze week kennismaken met al deze ingrediënten. We maken prachtige wandelingen vanuit een comfortabel hotel en je zult versteld staan van de diversiteit in deze regio. Deze tocht is binnenkort te boeken. Hou deze website/social media in de gaten voor meer informatie. 

back to basic huttenweKEN

Ervaar het echte huttenleven in een typische berghut

Is een week zonder Wifi en alledaagse hectiek wel aan jou besteed!? En vind je het leuk om al wandelend de prachtige bergwereld te ontdekken? Dan is de huttenweek iets voor jou. Een week lang verblijf je samen met een kleine groep gelijkgestemden (max. 6 gasten) in een prachtige, Oostenrijkse berghut. Back to basic… Hieronder zie je het actuele aanbod.

Hut voorkant
Traditionele berghut

Huttenweek Lienzer Dolomiten

6 dagen / 5 nachten
Locatie: Lienzer Dolomiten
max. 6 deelnemers
Op aanvraag

Lijkt het je heerlijk om even te ontsnappen aan de Nederlandse hectiek? Weg van je baan, je sociale omgeving en alle andere prikkels? Een week in een berghut doet wonderen.

Je gaat tijdens de huttenweek écht even terug naar de basis en woont zes dagen lang op een fantastische plek, met maximaal 6 gelijkgestemden. Mooie bergwandelingen vormen deze week de basis, maar daarnaast zal er ook veel ruimte zijn voor goede gesprekken, ‘eigen tijd’ en het ervaren van het ‘huttenleven’. Denk aan hout sprokkelen, kampvuur maken, houthakken e.d.

bergwandelen kleinwalsertal

Huttenweek op verzoek?

Aantal dagen: zelf te bepalen
Locatie: in overleg
max. 6 deelnemers
Prijs afhankelijk van programma

Wil je graag met een groep de bergen in? Vrienden, collega’s, of familie? En wil je het ultieme bergleven ervaren? Ook dan is een huttenweek de perfecte keuze. Samen bepalen we de locatie en het aantal dagen. Ik zoek vervolgens een mooie berghut (accommodatie) en stippel een paar gave wandelingen uit! Ik stuur je vervolgens, geheel vrijblijvend, een reisprogramma en offerte. Iedereen enthousiast? Top, dan zien we elkaar snel.

Wil je meer informatie, geheel vrijblijvend, over een zelf samengestelde huttenweek? Laat het me weten.

VOOR WIE?

Voor spontane en enthousiaste buitenmensen!

De kleinschalige bergavonturen van TopTijd Outdoor zijn geschikt voor jou als je naast een voorliefde voor ‘buiten’,  ook blij wordt van de volgende dingen:

  • Je bent een berg- / natuurliefhebber
  • Het lijkt je leuk om nieuwe plekken te ontdekken
  • En nieuwe mensen te leren kennen
  • Maar bovenal wil je even helemaal onthaasten…

Check!? Leuk. We maken er samen wat moois van.

de 3 beloftes van toptijd outdoor

Onthaasten, ontdekken en ontmoeten

Onthaasten

Kijk jij er ook naar uit? Even onthaasten? Even een paar dagen weg van je drukke bestaan In Nederland?

De hikes en huttentochten van TopTijd vinden plaats in een prachtig berglandschap. Daar waar druk niet lijkt te bestaan. In een adembenemend decor van besneeuwde bergtoppen, tussen rinkelende koeienbellen en met de geur van versgebakken apfelstrudel in je neus vergeet je werkelijk alles. Na een weekje in de bergen kom je ‘zen’ terug, beloofd!

Ontdekken

Ontdekken zit in ons bloed, alleen doen we het te weinig. Want als kind beleefde je grootse avonturen, en nu?

In de bergen kun je weer even kind zijn. Je gaat mooie dingen beleven, herinneringen maken én gave dingen ontdekken. Denk aan een grote waterval na een haakse bocht, een grote kudde koeien die onze weg verspert of een verrassend mooie berghut… Hikes en huttentochten van TopTijd zitten bomvol ontdekkingen. Durf jij het aan? 

 

Ontmoeten

Gelijkgestemden ontmoeten, het lijkt zo simpel, maar dat is het niet. We komen elkaar maar weinig tegen.

TopTijd faciliteert hikes en huttentochten voor gelijkgestemden. Want er is niks leuker dan samen met een groep gelijkgestemden herinneringen maken. Ben jij  bergliefhebber, tussen de 25 en 50 jaar en vind je het leuk om mensen te ontmoeten? Dan pas jij zeker in het profiel van TopTijd Outdoor. Hopelijk zien we elkaar snel. 

 

hier begint de voorpret…

Fijn leesvoer uit de bergen!