Huttentocht door het Raurisertal

mET RUGZAK VAN HUT NAAR HUT

Een kleinschalige huttentocht voor 25 tot 50 jarige bergliefhebbers

Lijkt het je leuk om een paar dagen van hut naar hut te wandelen, met een kleine groep gelijkgestemde bergliefhebbers? De huttentocht Raurisertal is voor ervaren wandelaars of beginnende ‘berg’wandelaars en gaat gegarandeerd door! Ik, Martin, neem je graag mee en gids je door het prachtige Rauriserdal, waar ik bijna drie jaar heb gewoond.

Er zijn nog maar 3 plekken vrij. Heb jij zin in een mooi, maar veilig bergavontuur? Met een groep enthousiaste en gezellige mensen? Dit is je kans! Je leest er hier alles over.

Bergwandelgids Martin

Huttentocht rauris

3 dagen | Max. 6 deelnemers | € 495,- pp

Rauris is een verborgen parel in Oostenrijk. Op deze huttentocht ga je kennismaken met dit unieke stukje natuurschoon. Mede omdat ik er zelf jaren heb gewoond kan ik je alle mooie plekken laten zien. 

Vanaf het daleinde, daar waar de wereld lijkt op te houden, begint onze huttentocht. We lopen door oeroude bossen en langs machtige watervallen. En wat te denken van de aanblik op een gletsjer? Deze huttentocht heeft het allemaal. Het is een tocht met heel veel variatie én volop natuurbeleving!

Conditie: wandeltijd van ca. 4  tot 5 uur per dag (zonder pauzes)
Techniek: vaste tred (tredzeker op losse stenen ed) en geen hoogtevrees
Wegen: voornamelijk smalle bergpaden en enkele brede karrenpaden

Programma van dag tot dag: Dag 1

We beginnen de huttentocht in Bucheben, aan het einde van het Rauriserdal. Er heerst hier totale rust. Nog mooier wordt het als we de oeroude bossen induiken. We kronkelen over een oud jagerpad omhoog. En dan, eenmaal boven… dan is de aanblik van de drieduizenders, met eeuwige sneeuw, adembenemend. Vervolgens genieten we van maar liefst 5 indrukwekkende watervallen waarna we de dag afsluiten in een fijne en comfortabele berghut.

Looptijd: ca. 5 uren (zonder pauzes)
Hoogteverschil: 1150m stijgen en 204m dalen

Dag 2 | naar de gletsjer!

Vandaag belooft spektakel! We lopen richting de  gletsjer, klauteren over rotsblokken in een maanlandschap en genieten van adembenemende vergezichten! (als het weer meezit uiteraard). Na een behoorlijk stuk afdalen gaan we weer flink omhoog. We klauteren naar de slaapplek voor vannacht. Onze hut ligt op een geweldige plek, bovenop de graat! Je hebt vanuit deze hut 360 graden rondom ‘panoramaview’. Dit ga je niet snel vergeten…

Looptijd: ca. 4,5 uren (zonder pauzes)
Hoogteverschil: 985m stijgen en 688m dalen

Dag 3 | Een gevarieerd slot

Vandaag keren we terug naar ons startpunt. En dat betekent flink afdalen! Maar de route is allesbehalve saai. We lopen over een smalle bergrug en kunnen hierbij genieten van geweldige vergezichten. Ook staan we oog in oog met knalblauwe bergmeren en kunnen we, als de beentjes dat nog toelaten, een ‘bergtop’ bedwingen. Na een laatste afdaling door het oerbos van Rauris, over hele mooie paadjes, komen we terug bij onze auto. Hopelijk moe en voldaan!

Looptijd: ca. 5 uren (zonder pauzes)
Hoogteverschil: 153m stijgen en 1073m dalen

Reisdetails

Niveau van de tocht
Deze tocht is voor bergwandelaars met enige ervaring en voor geoefende wandelaars die kennis willen maken met het wandelen in de bergen.

Begeleiding
De tocht word gegidst door mij (Martin) gediplomeerd bergwandelgids.

Deelnemers
Op deze tocht is er nog plaats voor maximaal 4 deelnemers.

Inbegrepen
– 1x overnachting in tweepersoonskamer
– 1x overnachting in vierpersoonskamer
– 2x halfpension
– 3 dagen begeleiding door gediplomeerd bergwandelgids
– digitaal fotoalbum van deze huttentocht

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches, drankjes en proviand voor onderweg
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Paklijst
Benieuwd naar wat je mee moet nemen op deze huttentocht? Bekijk de paklijst hier.  

Verzekering

Reisverzekering
Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Belangrijk daarbij is dat je even checkt of het bergsportrisico en/of eventuele bergreddingskosten worden gedekt. Dit is essentieel. Kijk dus even goed naar je polisvoorwaarden.

Nog geen verzekering?
De NKBV (Nederlandse Klim- en bergsportvereniging) heeft een passende reisverzekering. Ook steun je hiermee het onderhoud van berghutten en paden in de Alpen. Een mooie win-win!

Annuleringsvoorwaarden

Indien de reis geannuleerd moet worden vanwege reisbeperkingen aangaande Covid-19, dan volgt er 100% restitutie van het reeds betaalde bedrag.

Als er geen covid-19 beperkingen zijn, dan gelden de algemene annuleringsvoorwaarden:

 • Bij annulering  vanaf de 42e dag tot de 28e dag voor aanvang van de reis wordt 30% van het totale factuurbedrag in rekening gebracht
 • Bij annulering tussen de 28e en 21e dag voor aanvang wordt 50% in rekening gebracht
 • Annulering vanaf de 21e dag tot aan de 14e dag resulteert in betaling van 75% van het factuurbedrag
 • Bij annulering vanaf de 14e dag wordt het gehele factuurbedrag in rekening gebracht.

Geen zin in vervelende, onverwachte kosten? Dan is  een annuleringsverzekering aan te raden.

Beschikbare data

Eerstvolgende mogelijkheid: 7 t/m 9 september 2021 (Gegarandeerd vertrek)

Tocht op aanvraag / eigen datum
Heb je zelf een groepje berggeiten gevonden waarmee je een huttentocht wilt maken? Maar wil je op een specifieke datum naar de bergen én kun je daar wat hulp bij gebruiken? Vraag mij naar de mogelijkheden.

 

gasten vertellen…

Huttentocht ervaringen van eerdere gasten

Het was prachtig Martin. Ik vind jou een goede gids. Je bent alert en houdt alles goed in de gaten. Pauzes naar behoefte van de gasten en tempo aanpassen naar wens van de groep. Ook wees je ons op de bijzondere dingen in de natuur. Ik heb een hele mooie dag gehad!

Gerrie ten Hoeve (Nederland)

Betreft: bergwandeling in Rauris

Je hebt een zeer aangename manier van aanpak en met mensen omgaan. Dit zorgt ervoor dat iedereen zich onmiddellijk ontspannen en op zijn gemak voelt. Het is duidelijk dat je er zelf ook van geniet om anderen te laten genieten van de natuur en dat werkt aanstekelijk.

Gert Smet, 40 jaar (België)

Betreft: bergwandeling in Rauris

Je bent een topper Martin, het past zo bij je. Zeker hiermee doorgaan, in welke vorm dan ook. Je bent een gids die zoveel rust en vertrouwen uitstraalt dat je als klant/gast alles aan jou
overlaat en zelf volledig kunt genieten van de prachtige omgeving. Echt heel fijn!

Karin Gordijn (Nederland)

Betreft: bergwandeling in Rauris

VOOR WIE

Bergliefhebbers van 25 tot 50 jaar

Een huttentocht van TopTijd Outdoor is de juiste keuze als je er even helemaal tussenuit wilt. Onthaasten in de natuur met een kleine groep gelijkgestemden. We gaan al wandelend terug naar de basis, ver weg van de bewoonde wereld en de alledaagse stress. Ik, Martin, ben jouw gids en zorg voor een verantwoorde en veilige tocht. Ook neem ik je alle route/reserverings en navigatiestress uit handen. Jij hoeft alleen maar te wandelen en te genieten! Kortom: 

 • Je bent tussen de 25 en 50 jaar
 • Je bent een berg- / natuurliefhebber
 • Het lijkt je leuk om nieuwe plekken te ontdekken
 • En nieuwe mensen te leren kennen
 • Maar bovenal wil je even helemaal onthaasten…

BOEK HIER JE tocht!

Leuk dat je meegaat op huttentocht

Hieronder kun je de tocht van je keuze boeken. Na ontvangst van je boeking ontvang je van mij een boekingsbevestiging met daarin alle noodzakelijke informatie, zoals betaling en een paklijst. Heb je nog vragen? Stel ze gerust. 

  nog niet overtuigd?

  5 goede redenen om hier je huttentocht te boeken

  Het lijkt je leuk, zo’n huttentocht, maar je twijfelt. Ik geef je nog 5 goede redenen om te kiezen voor een huttentocht van TopTijd Outdoor:-) En mocht dat niet genoeg zijn… bel, mail of app mij gerust met je vragen, dillema’s of ‘drempels’. Ik help je graag!

  • Tijdens de huttentocht kun je volledig onthaasten. Ik doe al het regelwerk voor je en gids je veilig van hut naar hut.
  • Je gaat leuke, gelijkgestemde mensen ontmoeten.
  • We wandelen in kleine groepjes. Daardoor meer contact, met elkaar én met de natuur.
  • Plezier en bergbeleving staat tijdens de tocht voorop. Het is geen wedstrijd!
  • Je neemt na deze tocht een onvergetelijke herinnering mee naar huis, beloofd!

  BOEK HIER JE tocht!

  Leuk dat je meegaat op huttentocht

  Hieronder kun je de tocht van je keuze boeken. Na ontvangst van je boeking ontvang je van mij een boekingsbevestiging met daarin alle noodzakelijke informatie, zoals betaling en een paklijst. Heb je nog vragen? Stel ze gerust.