arrow_drop_up arrow_drop_down

Servus, ik ben Martin

Gediplomeerd hardlooptrainer, Oostenrijks bergwandelgids en fervent trailrunner

Van kantoor naar de buitenlucht

Ik ben Martin, 33 jaar, geboren in Friesland en heb een passie voor sporten, bewegen, mensen en natuur. Ruim negen jaar werkte ik op kantoor, 40 uren per week, een marketingfunctie... "zoals het hoort". Maar ik werd er niet gelukkig van. Ik wilde naar buiten, frisse lucht inademen! Begin 2016 gooide ik het roer dan ook flink om. Ik vertrok naar Oostenrijk, voor bijna drie jaar. Weg zekerheden, weg vaste structuren... Ik liet letterlijk alles achter me. En ik genoot. Ik beleefde een prachtige tijd, ondernam de gaafste dingen en leerde heel veel, zowel op persoonlijk- als op zakelijk vlak. Een TopTijd!


Na terugkomst in Nederland broedde ik een tijdje op mijn leerlessen, inzichten en ervaringen. Wat vertelde het mij?... En plots viel het kwartje. Ik help graag mensen, sterker nog; ik zet mensen graag in beweging. Sporten en bergen zijn mijn grootste passies, en praten doe ik graag. En van daaruit, vanuit die passie om mensen in beweging te brengen middels sporten ben ik TopTijd begonnen. Of het nu een Trailrun Workshop is, een mooie hike in de Oostenrijkse Alpen, trailruntraining of een leerzame cursus. Dit is jouw startpunt.

Servus! (Oostenrijks dialect voor hallo en tot ziens)


Hardlooptrainer, bergwandelgids en trailrunner

Meer buiten zijn, buiten leven én buiten werken. Het klinkt zo fantastisch, maar is nog niet zo eenvoudig als je bijna 10 jaar op een marketingstoel hebt gezeten. Om mijn 'ideaalplaatje' te bereiken moest ik stappen zetten. De eerste grote stap zette ik in mei 2016. Ik begon met de opleiding tot Oostenrijks bergwandelgids en rondde deze nog dezelfde maand af. Yes! Ik kon officiëel aan de slag in de buitenlucht. Met dit papiertje heb ik dan ook vele mensen een prachtige tijd mogen bezorgen in de bergen, zowel in de zomer als in de winter.

Vervolgens kwam ik in aanraking met trailrunning, of beter gezegd; trailrunning in de Alpen. In Nederland had ik al de nodige ervaring opgedaan op de trails, maar het was niets vergeleken met de trails in de bergen. Trailrunnen in de bergen is zoveel zwaarder en anders dan in Nederland. Ik leerde dan ook ontzettend veel en ik had er plezier in! Het allerbelangrijkste wat mij betreft. Ook heb ik deelgenomen aan hele gave trailrun-events, zoals de 'Hochkönigman' en de 'Grossglockner Speedtrail'. Onvergetelijk!

En last but not least: in december 2018 heb ik mijn opleiding tot hardlooptrainer afgerond. En met al deze ervaring en kennis op zak neem ik jou ook graag een keer mee  tijdens één van mijn Trailrun Workshops of gids ik je door de bergen tijdens een actieve hike in de Oostenrijkse Alpen.

Missie TopTijd

Met TopTijd wil ik je in beweging brengen, letterlijk en figuurlijk. Dit doe ik bij voorkeur in de buitenlucht en faciliteer ik door het aanbieden van trailrun workshops, hardloopcoaching en actieve vakantieweken in de Alpen.

Daarnaast breng ik je graag in beweging door het delen van 'mijn verhaal'. Een inspirerend verhaal over het vinden en volgen van je passie, keuzes maken, wonen in het buitenland en durf. Want alleen door te bewegen kom je verder!

Waarom kiezen voor TopTijd?

Als je boekt bij TopTijd ben je verzekerd van:

  • Kwalitatieve workshops en cursussen
  • Nederlanssprekende hardlooptrainer/bergwandelgids
  • Geen voorbereidingstijd
  • Veilig onderweg
  • Optimale beleving (plezier gaat voor snelheid)
  • Duidelijke informatie voor, tijdens en na de workshop
  • Kleine groepen tot maximaal 10 personen
  • Voldoende ruimte voor praatjes en 'plaatjes' ;)

Ja, ik kom graag in beweging!

Enthousiast geworden? Hopelijk zie ik je tijdens één van mijn workshops en/of cursussen