5 dagen hiken vanuit 1 locatie

ONTDEK HET RAURISERdAL

Elke dag een mooie hike vanuit een comfortabel hotel

Hou je van het comfort van een hotel, maar geniet je van mooie bergwandelingen? In het Rauriserdal, het dal waar ik drie jaar heb gewoond, bied ik een standplaatshike aan. Je overnacht 5 nachten in een comfortabel hotel en ik neem je elke dag mee de berg op voor een verrassende en unieke hike of bergwandeling. Het Rauriserdal is een ongekend mooi dal met uiteenlopende landschappen. Watervallen, gletsjers, hoge bergtoppen en glooiende almen. Ga je mee?

Ontdek rauris

5 dagen, 4 nachten | Max. 6 deelnemers | € 675,- pp

Rauris is een verborgen parel in Oostenrijk. Ik laat je op een veilige en leuke manier kennismaken met de mooie natuurschatten van dit dal, het dal waar ik drie jaar heb gewoond en gewerkt. Vanuit een comfortabel hotel gaan we bergtoppen bedwingen, lopen we langs machtige watervallen, passeren we oeroude bossen en maken we een ‘sunset-hike’. Ondertussen kunnen we ons laten verwennen door de Oostenrijkse keuken, want vele almhutten bieden heerlijke traditionele kost die je deze week absoluut geprobeerd moet hebben. 

Conditie: wandeltijd, per dag verschillend. Ca 4  tot 6 uur per dag (zonder pauzes)
Techniek: vaste tred (tredzeker op losse stenen ed) | geen hoogtevrees
Wegen: voornamelijk smalle bergpaden en enkele brede karrenpaden

Programma deze week

Het programma ligt grotendeels vast, maar kan nog worden gewijzigd. Ook ter plaatse kan er een wijziging optreden in het programma, als het weer bijvoorbeeld slecht is en/of er wegversperringen zijn. De wandelingen zullen elke dag zo’n 5 á 6 uur in beslag nemen, behalve de eerste en laatste dag. Op die dagen staat er een kortere wandeling gepland.

Dag 1: Aankomst – we ontmoeten elkaar ’s ochtends in het hotel en maken in de middag een mooie wandeling door en boven het Rauriserdal (ideaal om je materiaal even in te lopen en/of je alvast te verwonderen over de schoonheid van het dal). Mogelijk gaan we in de avond nog op ‘nachtwandeling’ met hoofdlampjes. Een unieke belevenis!
Dag 2: We gaan bergtoppen verzamelen. Eerst gaan we met de lift omhoog naar het hoogste station van de Rauriser skilift om vanuit daar bergtoppen te verzamelen. 3 maar liefst! Vervolgens lopen we weer naar beneden. Een geweldige, maar ook intensieve dag. Het avondeten zal deze avond dubbel zo goed smaken.
Dag 3: We maken een prachtige en lange wandeling aan het einde van het Rauriserdal. Omringd door 3000 meter hoge bergtoppen, gaan we richting een schitterende berghut (Neubau) voor een hapje en drankje. Vervolgens lopen we over een bergrug naar de tweede hut van vandaag om vanaf daar weer naar beneden te gaan. Dit belooft een onvergetelijke dag te worden!
Dag 4:  We hebben de keuze vandaag… Afhankelijk van ieders gesteldheid gaan we nog een mooie wandeling maken, maar we besluiten samen waar en hoe lang. Belangrijkste is dat we energie overhouden voor de ‘sunset-hike’ van vandaag. We gaan de zonsondergang bekijken vanaf een bergtop. Dit is er één voor je bucket-list:-)
Dag 5: We nemen afscheid van elkaar. Maar voor het zover is maken we nog een mooie wandeling door de Kitzlochklamm. Een bergkloof met enorme hoeveelheden wassend water. Een mooi en spectaculair slot van een hopelijk onvergetelijke wandelweek. 

Reisdetails

Niveau van de hikes
Een goede basisconditie is vereist. We gaan flink veel wandelmeters én hoogtemeters maken. 

Begeleiding
De tocht word gegidst door mij (Martin) gediplomeerd bergwandelgids.

Deelnemers
Er is deze week plaats voor maximaal 6 deelnemers. Leeftijd: 25-50 jaar.

Inbegrepen
– 4x overnachting op een tweepersoonskamer in een comfortabel hotel (Hotel Sonnhof, Rauris) op basis van halfpension. Inclusief toegang tot sauna en zwembad en met onbeperkt internettoegang.
– Liftkaartje voor dag 2
– begeleiding door gediplomeerd bergwandelgids
– Digitaal fotoalbum van deze week

1 persoonskamer?
De genoemde prijs p.p. is gebaseerd op tweepersoons kamers. Wil je liever een kamer voor jezelf, houd dan rekening met een toeslag van 20 euro p.p.p.n. (80 euro totaal).

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches/drankjes (er zijn volop mogelijkheden in het dal) en je kunt in het hotel tegen meerprijs een lunchpakketje maken.
– verzekeringen
– evt. parkeerkosten

Paklijst
Benieuwd naar wat je mee moet nemen op deze tocht? Bekijk de paklijst hier.  

Verzekering

Reisverzekering
Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Belangrijk daarbij is dat je even checkt of het bergsportrisico en/of eventuele bergreddingskosten worden gedekt. Dit is essentieel. Kijk dus even goed naar je polisvoorwaarden.

Nog geen verzekering?
De NKBV (Nederlandse Klim- en bergsportvereniging) heeft een passende reisverzekering. Ook steun je hiermee het onderhoud van berghutten en paden in de Alpen. Een mooie win-win!

Annuleringsvoorwaarden

 • Bij annulering  vanaf de 42e dag tot de 28e dag voor aanvang van de reis wordt 30% van het totale factuurbedrag in rekening gebracht
 • Bij annulering tussen de 28e en 21e dag voor aanvang wordt 50% in rekening gebracht
 • Annulering vanaf de 21e dag tot aan de 14e dag resulteert in betaling van 75% van het factuurbedrag
 • Bij annulering vanaf de 14e dag wordt het gehele factuurbedrag in rekening gebracht.

Geen zin in vervelende, onverwachte kosten? Dan is  een annuleringsverzekering aan te raden.

Beschikbare data

Data worden binnenkort gepubliceerd (afhankelijk van ontwikkeling Coronavirus)

Tocht op aanvraag / eigen datum
Heb je zelf een groepje berggeiten gevonden waarmee je een standplaatshike wilt maken? Maar wil je op een specifieke datum naar de bergen én kun je daar wat hulp bij gebruiken? Vraag mij naar de mogelijkheden. 

 

VOOR WIE

Bergliefhebbers van 25 tot 50 jaar 

Je houdt van de bergen én van een beetje comfort? Maar je vindt het niet gezellig of juist spannend om alleen te gaan? Dan is deze standplaatshike in het Rauriserdal een uitstekende keuze.

Je gaat een week lang onthaasten met een kleine groep gelijkgestemden. We gaan al wandelend terug naar de basis, ver weg van de bewoonde wereld en de alledaagse stress. Ik, Martin, ben jouw gids en zorg voor een verantwoorde en veilige tocht. Ook neem ik je alle route- en navigatiestress uit handen. Jij hoeft alleen maar te wandelen en te genieten! Kortom: 

 • Je bent tussen de 25 en 50 jaar
 • Je bent een berg- / natuurliefhebber
 • Het lijkt je leuk om nieuwe plekken te ontdekken
 • En nieuwe mensen te leren kennen
 • Maar bovenal wil je even helemaal onthaasten…

3 basis ingrediënten voor deze week

1: Onthaasten

Kijk jij er ook naar uit? Even onthaasten? Even een paar dagen weg van je drukke bestaan In Nederland?

De hikes en huttentochten van TopTijd vinden plaats in een prachtig berglandschap. Daar waar druk niet lijkt te bestaan. In een adembenemend decor van besneeuwde bergtoppen, tussen rinkelende koeienbellen en met de geur van versgebakken apfelstrudel in je neus vergeet je werkelijk alles. Na een weekje in de bergen kom je ‘zen’ terug, beloofd!

2: Ontdekken

Ontdekken zit in ons bloed, alleen doen we het te weinig. Want als kind beleefde je grootse avonturen, en nu?

In de bergen kun je weer even kind zijn. Je gaat mooie dingen beleven, herinneringen maken én gave dingen ontdekken. Denk aan een grote waterval na een haakse bocht, een grote kudde koeien die onze weg verspert of een verrassend mooie berghut… Hikes en huttentochten van TopTijd zitten bomvol ontdekkingen. Durf jij het aan? 

 

3: Ontmoeten

Gelijkgestemden ontmoeten, het lijkt zo simpel, maar dat is het niet. We komen elkaar maar weinig tegen.

TopTijd faciliteert hikes en huttentochten voor gelijkgestemden. Want er is niks leuker dan samen met een groep gelijkgestemden herinneringen maken. Ben jij  bergliefhebber, tussen de 25 en 50 jaar en vind je het leuk om mensen te ontmoeten? Dan pas jij zeker in het profiel van TopTijd Outdoor. Hopelijk zien we elkaar snel. 

 

gasten vertellen…

Mooie woorden van berggeiten die jou voorgingen

Wat heeft Oostenrijk mij als land verrast! Twee jaar geleden had je mij niet hoeven vertellen dat bergwandelingen zo vet kunnen zijn. Ik vond dat meer iets voor geitenwollensokken-types. Maar wauw, zo’n bergwandeling zit eigenlijk vol verrassingen, elk half uur krijg je een nieuw uitzicht cadeau. En dat uitzicht is adembenemend.

Jantine Dijkstra, 28 jaar (Nederland)

Betreft: bergwandeling in Rauris

Martin is spontaan, vriendelijk en heeft humor. Hij geeft goede uitleg voor vertrek en tijdens de wandeling, heeft interesse in de groep en zorgde voor een leuke, aangename start en begroeting van de dag. Ook heeft hij perfect rekening gehouden met het fysieke aspect van de groep. Er waren genoeg pauzes en iedereen werd voldoende gevraagd of alles oké was.

Sofie Mais, 35 jaar (België)

Betreft: bergwandeling in Rauris

Oprecht, enthousiast en professioneel. Dat is Martin! Hij weet iedereen op zijn gemak te stellen en je ervaart geen gevoel van tijdsdruk tijdens de wandeling. We konden dan ook volop genieten. Ook vertelt hij graag over alles wat je om je heen ziet, maar er is ook respect voor de natuur. Gewoon even stil zijn en de omgeving op je laten inwerken. Geweldig vond ik dat!

Trienke Streekstra, 32 jaar (Nederland)

Betreft: bergwandeling in Rauris

nog niet overtuigd?

5 goede redenen om hier je tocht/hike te boeken

Het lijkt je leuk, zo’n standplaatstocht, maar je twijfelt. Ik geef je nog 5 goede redenen om te kiezen voor een standplaatstocht van TopTijd Outdoor:-) En mocht dat niet genoeg zijn… bel, mail of app mij gerust met je vragen, dillema’s of ‘drempels’. Ik help je graag!

 • Tijdens deze ‘wandelweek’ kun je volledig onthaasten. Ik doe al het regelwerk voor je en gids je veilig bergop en bergaf.
 • Je gaat leuke, gelijkgestemde mensen ontmoeten.
 • We wandelen in kleine groepjes. Daardoor meer contact, met elkaar én met de natuur.
 • Plezier en bergbeleving staat tijdens de hikes voorop. Het is geen wedstrijd!
 • Je neemt na deze week een onvergetelijke herinnering mee naar huis, beloofd!

BOEK HIER JE reis!

Leuk dat je mee gaat hiken!

Hieronder kun je de Rauriserdal standplaatshike boeken. Na ontvangst van je boeking ontvang je van mij een boekingsbevestiging met daarin alle noodzakelijke informatie, zoals betaling en een paklijst. Heb je nog vragen? Stel ze gerust.