Hoi, leuk dat je er bent!

VAN KANTOOR NAAR DE BUITENLUCHT

Van Nederland naar de Oostenrijkse bergen

Servus! Ik ben Martin, een enthousiaste, sportieve en ondernemende bergliefhebber. Het gelukkigst ben ik in de Oostenrijkse Alpen. Ik heb er drie jaar gewoond en gewerkt. Maar ook de Nederlandse natuur vind ik prachtig. Hiken, wandelen, mountainbiken en trailrunning… ik leef me graag uit in de buitenlucht. (tekst gaat verder onder de foto)

Bergwandelgids Martin

Meer naar buiten!
Ruim negen jaar werkte ik op kantoor, in de marketing… maar het begon me na al die jaren te benauwen. Ik wilde me vrijer kunnen bewegen, letterlijk. Ik wilde meer naar buiten kunnen, met mijn handen werken en frisse lucht inademen. 

Het roer om…
Begin 2016 gooide ik het roer dan ook compleet om. Ik vertrok naar Oostenrijk, Rauris om precies te zijn. Weg zekerheden, weg vaste structuren en weg vaste woning. Ik liet alles achter me. En ik genoot! Ik beleefde een prachtige tijd en ondernam de gaafste dingen. Ook leerde ik veel, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Een geweldige tijd. Met al deze ervaringen op zak besloot ik na drie geweldige jaren terug te keren naar Nederland.

De bergen blijven trekken
Maar de bergen blijven trekken, altijd. Ik ben dan ook blij dat ik gedurende mijn tijd in Oostenrijk de opleiding tot Salzburger bergwandelgids heb afgerond (een grote wens). In het voorjaar van 2017 mocht ik mij officieel bergwandelgids noemen. Vervolgens heb ik onder de naam TopTijd al vele mensen een mooie dag in de bergen laten beleven. Zowel in de zomer als in de winter (op sneeuwschoenen).

Ervaar totale rust en vrijheid in de bergen
De bergen maakten en maken altijd veel indruk op mij en mijn gasten. Want in de bergen kun je nog totale rust en vrijheid ervaren, een schaars goed. En die ervaring, dat gevoel, dat gun ik jou ook!

Daarom zet ik mijn berggidsactiviteiten nu vanuit Nederland voort en keer ik regelmatig terug naar Oostenrijk.

Ik organiseer kleinschalige bergavonturen voor echte bergliefhebbers en buitenmensen. Want dat berggeluk, dat gun ik jou ook. Spreek ik je binnenkort?

altijd veilig onderweg

Met een gediplomeerd Salzburger bergwanderführer (bergwandelgids)

In Oostenrijk heb ik de opleiding tot Salzburger bergwanderführer afgerond. Klinkt leuk hè? In het Nederlands klinkt het helaas iets minder sjiek; ‘bergwandelgids’. Het betekent dat ik jou al wandelend veilig door de bergen kan gidsen. Ik ben op de hoogte van de alpine-gevaren, weet welke routes ik wel en niet mag lopen en wat te doen als er onverhoopt iets misgaat. Maar ook het plannen van een tocht, het navigeren tijdens de tocht en het gemotiveerd houden van de groep is mij toevertrouwd. Hieronder een paar afbeeldingen van door mij gelopen tochten. Word je er al blij van!?

blogs met bergen inspiratie

Fijn leesvoer uit de bergen!