Selecteer een pagina

van kantoor naar de buitenlucht

Ik ben Martin, 35 jaar, geboren in Friesland en heb een passie voor sporten, bergen en de natuur. 

Ruim negen jaar werkte ik op kantoor, 40 uren per week… “zoals het hoort”. Maar ik werd er niet gelukkig van. Ik wilde minder uren draaien en vaker naar buiten kunnen, frisse lucht inademen! Begin 2016 gooide ik het roer dan ook flink om. Ik vertrok naar Oostenrijk, voor bijna drie jaar. Weg zekerheden, weg vaste structuren… Ik liet letterlijk alles achter me. En ik genoot. Ik beleefde een prachtige tijd, ondernam de gaafste dingen en leerde heel veel, zowel op persoonlijk- als op zakelijk vlak. Een TopTijd!

Na terugkomst in Nederland broedde ik een tijdje op mijn leerlessen, inzichten en ervaringen. Wat vertelde het mij?… En plots viel het kwartje. Ik help graag mensen, sterker nog; ik zet mensen graag in beweging. Sporten en natuur zijn mijn grootste passies, en onder de mensen ben ik graag. En van daaruit, vanuit die passie om mensen in beweging te brengen middels sporten ben ik TopTijd begonnen. Of het nu een Trailrunworkshop, een mooie hike in de Oostenrijkse Alpen of een huttentocht is. Dit is jouw startpunt.

Servus! (Oostenrijks dialect voor hallo en tot ziens)

over mij en toptijd

Ik ben gediplomeerd hardlooptrainer, bergwandelgids en fervent trailrunner. Ik neem je graag een keer mee de paden op!

Meer buiten zijn, buiten leven én buiten werken. Het klinkt zo fantastisch, maar is nog niet zo eenvoudig als je bijna 10 jaar op een marketingstoel hebt gezeten. Het marketingwerk zelf vond ik overigens niet vervelend, daar ligt ook één van mijn passies. Het was juist het aantal uren (40 per week) dat mij weerhield om datgene te doen waar ik van droomde. Ik wilde een tijd lang buiten leven en werken, bij voorkeur in de Alpen om nieuwe inspiratie en kennis op te doen. Om dat te bereiken moest ik gedurfde stappen zetten. De eerste grote stap zette ik in mei 2016, drie maanden na mijn verhuizing. Ik begon met de opleiding tot Oostenrijks bergwandelgids en rondde deze nog dezelfde maand af. Yes! Ik kon officiëel aan de slag in de buitenlucht. Met dit papiertje heb ik dan ook vele mensen een prachtige tijd mogen bezorgen in de bergen, zowel in de zomer als in de winter.

Vervolgens kwam ik in aanraking met trailrunning, of beter gezegd; trailrunning in de Alpen. In Nederland had ik al de nodige ervaring opgedaan op de trails, maar het wast totaal anders vergeleken met de trails in de bergen. Trailrunnen in de bergen is zoveel zwaarder en anders dan in Nederland. Ik leerde dan ook ontzettend veel en ik had er plezier in! Het allerbelangrijkste wat mij betreft. Ook heb ik deelgenomen aan hele gave trailrunevents, zoals de ‘Hochkönigman’ (25km en 1800 hoogtemeters) en de ‘Grossglockner Speedtrail’ (31km en 2500 hoogtemeters). Onvergetelijk! En last but not least: in december 2018 heb ik mijn opleiding tot hardlooptrainer afgerond. Met al deze ervaring en kennis op zak ben ik vervolgens teruggekeerd naar Nederland. En het is mijn wens om jou ook te laten ervaren hoe gaaf het is om buiten te bewegen. Dit kan tijdens een leerzame Trailrunworkshop of tijdens een actieve hike of huttentocht in de Alpen.

beelden vanuit de alpen! 

Bekijk dit adembenemende stukje video, opgenomen in de Oostenrijkse Alpen in 2018. Hier word je toch blij van?

Vragen? ideeën? 

Laat me weten wat ik voor je kan betekenen. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op. 

10 + 12 =

CONTACTGEGEVENS
TopTijd Outdoor | Martin Dijkstra
T: 06-29445424
E: info(at)toptijd.com
I: www.toptijd.com


copyright 2020 – TopTijd.com

TOPTIJD BRENG JE IN BEWEGING
TopTijd is jouw vertrekpunt voor hikes, huttentochten en trailrunworkshops. Vragen, opmerkingen of ideeën?
Ik hoor graag van je!

VOLG TOPTIJD VIA DE SOCIALE MEDIA: